Juniorerna (P 90) segrade i Askecupen 2008
 

För tredje året i rad tog ÖIF hem Askecupen. ÖIF som vunnit mycket på att vara så samspelta förr om åren kom nu till spel med ett halvt nytt lag och därav kändes det lite ovisst när turneringen drog igång. Men detta skulle visa sig bli en kanoneftermiddag, från det att Alven sågade sina förra adepter i omklädningsrummet (vi bytade om i samma omklädningsrum som Hörby) tills det att kapten Hannes höjde bucklan i skyn.

Vi fick tuffast möjliga start mot favoriterna Hörby, som hade en riktigt bra start 4:a. Hörby ledde med 3-1 med 5 minuter kvar men vi behöll lugnet och kom ikapp till 3-3. Målskyttar i denna matchen var Erik Mace, Emil Adamsson och Conny Malmros.

I match 2 var det dags att ta sig an Maglasäte som brukar vara väldigt svårspelade. Men med vårt äckligt disciplinerade spel vållade de oss inget större bekymmer och vi vann till sist med 5-1 efter 2 mål av både Hannes och Conny och ett av Dennis.

I den tredje matchen började vi de första 3 minuterna riktigt dåligt och kom också i underläge med 0-1. Men vi kom igång med vårt trygga spel igen och det var inget snack om vart skåpet skulle stå. 6-2 skrevs segern till efter 3 mål av Conny, 2 av Erik och ett av Dennis.

I den fjärde matchen stod S. Sandby för motståndet men liksom i de tidigare matcherna var disciplinen imponerande bland grabbarna och segersiffrorna denna gång blev 5-1 efter 3 mål av Dennis och 2 av Conny.

Inför sista matchen mot Askeröd hade vi allt i egna händer. Oavgjort eller förlust så vann Hörby turneringen, seger så skulle bucklan hamna där den hör hemma, i Önneköps prisskåp. Om vi varit äckligt disciplinerade tidigare i turneringen så var vi fruktansvärt äckligt disciplinerade i denna match. Vi vann den med 2-0 efter mål av de förra Hörbyspelarna Emil och Dennis. Och därmed vann vi turneringen på målskillnad, efter 21-7 på 5 matcher medan Hörby hade 17-9.

Vad var då anledningen till att vi vann? Jo vi spelade väldigt bra och precis som vi kommit överens om. Försvarsspelet var lysande. Boxen och Totti i målet litade fullt ut på varandra och ett bra försvarsspel ger många enkla mål i form av kontringar. Tungan på vågen var dock att våra spelare inte bara är bra med fötterna utan också kan spela med insidan av huvudet. Efter den inledande oavgjorda matchen mot Hörby insåg vi att detta mycket väl kan bli en målskillnadsaffär, vilket det också blev. Vi spelade också därefter och var koncentrerade i 13 minuter per match. Det var skillnaden mellan Hörby och Önneköp i guldstriden. Hörby ledde ofta sina matcher med 2-3 mål efter halva matcherna för att sedan släppa på koncentrationen.

Precis som vanligt skötte sig spelarna exemplariskt både på och vid sidan om planen och vi fick inte en enda varning på hela turneringen. Extra kul dessutom att vi hade ett så ungt lag. Faktiskt bara en enda spelare som var född 90, resten var födda 91 och 93.

Laget som deltog var följande:

Målvakt:
Fredrik ”Totti” Nilsson. Mycket bra spel med fötterna och utkasst och var en formidabel bollmotare denna kväll. I mina ögon turneringens bäste målvakt.

Utespelare:
Hannes de Richelieu. Fick ta över kaptensbindeln när lillebror Robin saknades och gjorde det fantastiskt bra. Underkastade sig laget och höll igen med sina offensiva ruscher. Turneringens bäste back. Gjorde dessutom 2 mål.

Emil Adamsson. Spelade enkelt och växte turneringen igenom och gjorde dessutom 2 riktigt viktiga mål.

Dennis ”Light” Svensson. Lysande både som forward och när han gick ner som back och avlöste Hannes och Emil. Enorm arbetskapacitet och dessutom 6 mål.

Conny Malmros. Turneringens absolut bäste spelare 2008. Bra bakåt och i det närmsta ostoppbar framåt. Fruktansvärt bra skott vilket ledde till 8 gjorda mål.

Erik Mace. 3 år yngre och huvudet kortare än de flesta men det märktes inte. Fick tillsammans med Jens inte lika mycket speltid som de ”gamle” men avlastade på ett perfekt vis. Gjorde dessutom 3 mål.

Jens Strand. Även Jens var 3 år yngre än de flesta av sina motståndare och gjorde liksom Erik riktigt bra inhopp. Hämmades av skada men slet på ändå.

Ledare:
Magnus Alven och Daniel Nilsson


 
(Daniel Nilsson, 29 dec 2008)
 
<<Tillbaka till Herrar 2008
 

___________________________________________

Om du kommit till denna sida via en sökmotor klicka här